O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Kapr ve studené kuchyni

Kapr marinovaný po hambursku

Poměr:

6 porcí vykostěného kapra, sůl, 3 bílky, hladká mouka a 80 g sádla nebo oleje. – Na marinádu: ½ l vody, 60 g mrkve, 60 g celeru, 60 g kořenové petržele, sůl, 8 zrnek nového koření a pepře, 1 bobkový list, 100 g cibule, půlka citrónu, ¼ l octa, 1/8 l červeného nebo bílého přírodního vína a 6 lžic oleje.

Postup:

Opláchnuté porce kapra osušíme, osolíme, obalíme v mouce a necháme asi 1 hodinu zaschnout. Potom kapra obalíme v rozšlehaných bílcích a znovu v mouce, v rozehřátém tuku do zlatova upečeme, přendáme na síto a necháme vychladnout. Pak narovnáme vychladlého pečeného kapra do kameninové nádoby, zalijeme marinádou a postavíme nejméně na 10 hodin do chladu odležet.
Příprava marinády: kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření a vaříme do poloměkka. Pak k tomu dáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený citrón, ocet a víno, ještě krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlé marinády pak přimícháme olej. Takto upravenou a dokonale vychladlou marinádu použijeme k marinování kapra.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo rohlík.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, bobkový list, celer, červené víno, cibule, citrón, hladká mouka, kapr, mrkev, nové koření, ocet, olej, pepř, petržel, sádlo, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:25:372018-11-24 16:25:37Kapr marinovaný po hambursku
Mohlo by se vám líbit
Pečení kapra v přírodě
Kapr dušený v leču
Kapří huspenina s houbami
Rajčatová omáčka rybí
Rajčatový křen
Kapr zapékaný po italsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr marinovaný pro labužníky Kapr marinovaný po orientálsku
Vyjet na začátek stránky