O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Bramborové medailonky

POMĚR:

Bramborová hmota jako na bramborové krokety (viz recept č. 142), dále 30 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, lžíce hustého protlaku z rajčat, 1 vejce na potření a trochu tuku a mouky na plech.

POSTUP:

DO připravené bramborové hmoty ještě přimícháme nastrouhaný sýr a protlak z rajčat. Hmotu na vále poprášeném moukou vyválíme na silnější nudli, rozkrájíme ji na kousky o hmotnosti 40 g, z kterých utvoříme malé okrouhlé placičky – medailonky. Připravené medailonky potřeme rozkvedlaným osoleným vejcem, pak je naklademe man plech potřený tukem a posypaný moukou a v horké troubě dozlatova upečeme.
Podáváme jako přílohu ke kapru dušenému, upravenému s omáčkou nebo jimi obložíme kapra pečeného, upraveného na míse.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:58:122018-11-27 04:21:00Bramborové medailonky
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Fazolky vařené po francouzsku

POMĚR:

600 g zelených fazolek, voda, sůl, trochu petrželky, asi 80 g másla a trochu mletého pepře.

POSTUP:

Očištěné, vláken zbavené fazolky vložíme do vařící slané vody a uvaříme doměkka. (Podle velikosti a druhu fazolek 20 až 30 minut). Fazolky vaříme nezakryté v dostatečném množství vody, a to proto, aby si podržely svoji svěží zelenou barvu. Potom v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uvařené scezené fazolky, sůl, jemně rozsekanou petrželku, slabě opepříme a krátce podusíme.
OBMĚNA: Místo fazolek čerstvých můžeme vařit i zmrazené. Ty však vkládáme do vařící vody ještě nerozmrazené. Doba změknutí je kratší než u zeleniny čerstvé. – Sterilované fazolky scedíme a pak je ihned na másle, osolené a okořeněné, krátce podusíme.
Podáváme jako přílohu k vařenému a dušenému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:57:332018-11-27 04:21:06Fazolky vařené po francouzsku
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Hrášek zelený dušený

POMĚR:

600 g mladého, čerstvě vyloupaného hrášku, sůl, voda, 50 g másla a asi 30 g cukru.

POSTUP:

Opraný hrášek povaříme nepřikrytý ve slané vařící vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat. Pak jej v kastrole na másle podusíme, podle chuti osladíme, je-li třeba, ještě přisolíme a lehce promícháme.
OBMĚNA: Použijeme-li hrášku sterilovaného, pak jej scezený přímo v másle dusíme. – Použijeme-li hrášku zmrazeného, necháme ho částečně rozmrazit a před dušením ho ve slané vodě vařící krátce povaříme.
Podáváme jako přílohu k vařenému, dušenému, pečenému a grilovanému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:57:032018-11-27 04:21:12Hrášek zelený dušený
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Hrášek zelený s mrkví

POMĚR:

400 g mladého, čerstvě vyloupaného a vařeného nebo sterilovaného zeleného hrášku, 250 g mrkve nebo karotky, 20 g cukru, sůl, trochu mletého pepře, 50 g másla a trochu vývaru.

POSTUP:

Očištěnou mrkev nebo karotku nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vývaru a udusíme doměkka. Pak k ní přimícháme scezený hrášek, osolíme, osladíme, trochu opepříme a krátce povaříme.
Podáváme jako přílohu ponejvíce k vařenému a dušenému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:52:292018-11-27 04:21:19Hrášek zelený s mrkví
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Karotka nebo mrkev dušená, s koňakem

POMĚR:

600 g karotky nebo mrkve, 50 g másla, trochu vývaru, asi 40 g moučkového cukru, sůl a 4 cl koňaku.

POSTUP:

očištěnou karotku nebo mrkev nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu na rozehřáté máslo, podlijeme vývarem, osolíme a udusíme doměkka. Když je karotka měkká, necháme šťávu částečně vysmahnout, pak ji podlijeme koňakem, osladíme, zakryjeme pokličkou a krátce podusíme.
Podáváme jako přílohu k pečenému a grilovanému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:50:002018-11-27 04:21:23Karotka nebo mrkev dušená, s koňakem
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Květák dušený s holandskou omáčkou

POMĚR:

800 g květáku, asi 2 dl holandské omáčky, sůl, voda a petrželka.

POSTUP:

Očištěný a omytý květák rozdělíme na růžičky, vložíme do kastrolu, podlijeme vařící vodou a nezakrytý asi 5 minut dusíme. Pak květák osolíme, je-li třeba, ještě trochu podlijeme, zakryjeme pokličkou a udusíme doměkka. Měkký, na sítě okapaný květák upravíme na talíře a přelijeme holandskou omáčkou. Povrch politého květáku posypeme jemně rozsekanou petrželkou.
Podáváme s vařenými brambory jako přílohu k dušenému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:49:332018-11-27 04:21:30Květák dušený s holandskou omáčkou
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Máslové noky

POMĚR:

400 g polohrubé nebo hrubé mouky, 80 a 20 g másla, sůl, 2 vejce, asi 3/8 l mléka a půl lžičky prášku do pečiva.

POSTUP:

V misce utřeme do pěny 80 g másla se solí a vejci, pak přisypeme po částech mouku promíchanou s práškem do pečiva a přelijeme mléko, a těsto propracováváme tak dlouho, až se odděluje od vařečky hotové těsto, které má mít měkčí konsistenci, zakryjeme ubrouskem a necháme je asi 20 minut odpočinout. Potom menší lžící, namočenou v horké vodě, vykrajujeme z těsta noky, povrch uhladíme o stěnu misky a pak je vkládáme do vařící osolené vody a asi 8 až 10 minut povaříme. Uvařené noky vyjmeme, přelijeme horkou vodou a dobře okapané promastíme horkým máslem.
Podáváme jako přílohu ke kapru dušenému na paprice, na slanině, na zelenině, ke kapřímu guláši apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:49:032018-11-27 04:21:35Máslové noky
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Máslové knedlíčky

POMĚR:

Asi 80 – 100 g másla, 2 vejce, sůl, petrželka, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 360 g strouhanky a asi ¼ l mléka.

POSTUP:

V misce utřeme máslo se solí do pěny, pak přidáme rozsekanou petrželku, muškátový oříšek, rozkvedlaná vejce, trochu strouhanky a dobře vše utřeme. K utřené směsi přisypeme zbylou strouhanku, přilijeme mléko, promícháme a necháme asi 15 minut stát. je-li těsto příliš tuhé, přimícháme k němu trochu mléka nebo kousek utřeného másla. Z hotového těsta utvoříme knedlíčky o hmotnosti 25 g, vložíme je do vařící osolené vody a asi 6 – 8 minut pomalu vaříme.
Podáváme jako přílohu ke kapru dušenému na paprice, na zelenině, na slanině, na červeném víně, s kaparovou omáčkou, dále pak ke kapřímu ragú apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:48:172018-11-27 04:21:40Máslové knedlíčky
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Rýže vařená

POMĚR:

300 g rýže, 2 ½ l vody, sůl a 50 g másla.

POSTUP:

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme do varu. Přebranou rýži spaříme horkou vodou, vložíme do vařící osolené vody a za občasného míchání vařečkou vaříme 16 – 20 minut, podle druhu rýže. Uvařenou rýži scedíme, dáme na síto, tekoucí studenou vodou rychle propláchneme a necháme dobře okapat. V kastrole rozehřejeme máslo, do pěny vložíme uvařenou rýži a krátce podusíme. Při dušení rýži občas vidličkou načechráme. Je-li třeba, rýži ještě přisolíme.
OBMĚNA: vařenou rýži můžeme také ochutit buď kayenským pepřem, nebo kari kořením.
Rýži vařenou podáváme jako přílohu k dušenému kapru na paprice, po námořnicku, s kaparovou omáčkou, k silvestrovskému kapru pečenému, k pečenému kapru po čínsku, ke kapřímu guláši apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:47:462018-11-27 04:21:45Rýže vařená
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Rýže dušená

POMĚR:

300 g rýže, 50 g másla nebo sádla, 1 malá cibule, sůl a rybí vývar nebo voda.

POSTUP:

Rýži přebereme, nečistotu a neoloupaná zrníčka odstraníme a rýži ve studené vodě vypereme. Pak ji v ubrousku protřeme, vložíme ji do rozehřátého tuku a za stálého míchání dusíme, až zesklovatí. Potom ji osolíme a přilijeme jednou a půlkrát tolik vařícího vývaru nebo vody, co je rýže (asi ¾ l), přidáme cibuli vcelku, přivedeme rychle do varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni nebo v horké troubě rýži bez míchání dusíme asi 25 minut. (Je-li třeba, promícháme rýži dvouzubou (kuchařskou) vidličkou, raději však dusit). Z hotové rýže cibuli odstraníme. Rýži udržujeme teplou ve vodní lázni, zakrytou pokličkou.
OBMĚNA: Do cibulky můžeme také zastrčit 1 hřebíček a rýži ještě přikořenit muškátovým květem.
Podáváme jako přílohu tak, jako rýži vařenou, viz předchozí předpis. Vhodná je i k přípravě rizot.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:47:122018-11-27 04:21:49Rýže dušená
Page 1 of 212

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Vyjet na začátek stránky