O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Máslové knedlíčky

POMĚR:

Asi 80 – 100 g másla, 2 vejce, sůl, petrželka, trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 360 g strouhanky a asi ¼ l mléka.

POSTUP:

V misce utřeme máslo se solí do pěny, pak přidáme rozsekanou petrželku, muškátový oříšek, rozkvedlaná vejce, trochu strouhanky a dobře vše utřeme. K utřené směsi přisypeme zbylou strouhanku, přilijeme mléko, promícháme a necháme asi 15 minut stát. je-li těsto příliš tuhé, přimícháme k němu trochu mléka nebo kousek utřeného másla. Z hotového těsta utvoříme knedlíčky o hmotnosti 25 g, vložíme je do vařící osolené vody a asi 6 – 8 minut pomalu vaříme.
Podáváme jako přílohu ke kapru dušenému na paprice, na zelenině, na slanině, na červeném víně, s kaparovou omáčkou, dále pak ke kapřímu ragú apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: máslo, mléko, muškátový oříšek, petrželka, strouhanka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:48:172018-11-27 04:21:40Máslové knedlíčky
Mohlo by se vám líbit
Koprová omáčka
Kapr vařený po polsku
Hrášek zelený dušený
Majonéza okořeněná
Kapr pečený na roštu s petrželovým máslem
Švédská omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Rýže vařená Máslové noky
Vyjet na začátek stránky