O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr nadívaný pečený

POMĚR:

1 šupinatý kapr (o hmotnosti 1 1/2 až 2 kg) a sůl. – Na nádivku: 60 g másla, 3 žemle, ¼ l mléka, lžička sardelové pasty, 1 vejce, 1 žloutek, trochu petrželky, 10 g drobně nakrájené cibulky slabě osmažené na másle, 50 g na másle podušených žampionů, hříbků nebo jiných čerstvých hub, sůl, trochu mletého pepře, 40 g strouhanky a popř. mlíčí nebo jikry. – 80 g másla na pečení a trochu vývaru na podlití.

POSTUP:

Kapra zbavíme šupin, na hřbetě ho podél hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Tímto otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř dobře vyjmeme, utěrkou osušíme a osolíme. Nadzvednutím skřelí nůžkami vystřihneme žaberní oblouky. Zbylé ploutve odstřihneme nebo odsekneme. Z vyříznuté páteře seškrábeme maso, mlíčí nebo jikry dobře opláchneme a vše jemně rozsekáme.
V misce utřeme máslo se sardelovou pastou do pěny, přidáme k němu ostrouhané rozčtvrcené žemle namočené v mléce, dobře vymáčené a sítem protřené, nebo na strojku umleté, vejce, žloutek, rozsekané rybí maso a vnitřnosti, jemně nakrájenou petrželku, cibulku, žampiony, pepř, strouhanku a vše dobře promícháme. Hotovou nádivku postavíme na chvíli do chladu.
Potom vezmeme připraveného kapra, vzniklým hřbetním otvorem naplníme nádivkou, zašijeme a na povrchu ještě osolíme. Naplněného kapra vložíme do pekáče, přelijeme rozehřátým máslem a v troubě asi ¾ hodiny pečeme. Při pečení kapra obrátíme a občas přeléváme vlastní šťávou, ke které podle potřeby přiléváme vývar. Z upečeného kapra odstraníme motouz a nakrájíme ho na porce. Na podlouhlou mísu složíme kapra do původní podoby, obložíme vařenými brambory, přelijeme šťávou z upečeného kapra a ozdobíme petrželkou a citrónem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Celerový salát.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, hříbky, kapr, kapří jikry, kapří mlíčí, máslo, mléko, pepř, petrželka, sardelová pasta, strouhanka, sůl, vejce, vývar, žampióny, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:23:082018-11-24 18:23:08Kapr nadívaný pečený
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený na paprice
Kapr dušený po plzeňsku
Kapr na zelenině po rostocku
Kapr dušený po řecku
Kapr marinovaný po orientálsku
Kapr pečený po ďábelsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Silvestrovský kapr pečený Kapr pečený s pikantní nádivkou
Vyjet na začátek stránky