O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Vývary a polévky z kapra

Kapří polévka s houbami

POMĚR:

250 g kapřího masa, 120 g másla, 50 g cibule, 150 g hříbků nebo žampionů, sůl, mletý pepř, trochu kmínu, petrželka, 40 g hladké mouky, asi 1 litr vody nebo rybího vývaru (viz. recept č. 13), 2 dl sladké smetany, 6 lžic bílého vína a pažitka.

POSTUP:

Rybí maso osolíme, na 70 g másla opečeme, pak vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a smetanou, dobře rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Nakonec do polévky přidáme opečené, nakrájené kapří maso, víno, podle chutí přikořeníme, necháme přejít var a podáváme. Jednotlivé porce posypeme nadrobno rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, cibule, hladká mouka, hříbky, kapří maso, kmín, máslo, pažitka, pepř, petrželka, rybí vývar, sladká smetana, sůl, žampióny
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:44:042018-11-26 01:57:55Kapří polévka s houbami
Mohlo by se vám líbit
Silvestrovský kapr pečený po vídeňsku
Kapří špíz
Kapr marinovaný s banánem
Rybí omáčka bílá (základní)
Kapr vařený s celerem
Bramborový salát obyčejný
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří polévka krémová Jihočeská kapří polévka zadělávaná
Vyjet na začátek stránky