O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému

Majonézová omáčka teplá

POMĚR:

4 žloutky, 200 g oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý bílý nebo černý pepř, worcestrová omáčka, šťáva z 1 citrónu, lžička hladké hořčice a 1/8 l vývaru z kostí nebo vody, popř. vývaru z ryb.

POSTUP:

Do nádoby dáme čerstvé žloutky, lžíci oleje, studený vývar nebo vodu, ocet, sůl, pepř, hořčici a několik kapek worcestrové omáčky a šleháme na okraji plotny anebo ve vodní lázni tak dlouho, až směs začne houstnout. Pak postupně za stálého míchání přiléváme olej, zakapeme citrónovou šťávou a nakonec, je-li omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vývaru nebo vody.
Podáváme ji k vařenému, dušenému nebo smaženému kapru.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, hořčice, olej, pepř, rybí vývar, sůl, vejce, vinný ocet, worcestrová omáčka
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:36:362018-11-26 01:55:03Majonézová omáčka teplá
Mohlo by se vám líbit
Majonéza základní
Kapr dušený s kaparovou omáčkou
Kapr vařený s celerem
Rybí rosol (aspik)
Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná
Kapr zapékaný s vejci
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Koprová omáčka Rybářská kapří polévka
Vyjet na začátek stránky