O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapr na zelenině po rostocku

POMĚR: 1 menší květák, 1 větší pórek nebo 1 cibule, 2 mrkve, 5 středně velkých brambor, 50 g másla nebo rostlinného másla Juno, 600 g kapřího masa zbaveného kostí a kůže, citrónová šťáva, sůl, půl lahvičky rajčatového kečupu, 80 g nastrouhaného ementálu a vývar na podlití. – 4 vejce.

POSTUP: Zeleninu očistíme a brambory oloupeme. Květák rozdělíme na růžičky, pórek nakrájíme na proužky, mrkev a brambory na větší kostičky a vše v kastrolu na rozehřátém oleji krátce osmahneme, osolíme, podlijeme trochou vývaru a udusíme do poloměkka. Kapří maso nakrájíme na větší kostky, které podlijeme ještě trochou vývaru, zakryjeme pokličkou a společně dusíme doměkka. Nakonec do směsi vmícháme rajčatový kečup a nastrouhaný sýr, hotový pokrm upravíme na talíře a na každou porci dáme sázené vejce.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Sladkokyselé okurky.
Pro 4 osoby.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, cibule, citrón, ementál, kapří maso, kečup, květák, máslo, mrkev, pórek, sůl, vejce, vývar
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:34:222018-12-10 00:34:23Kapr na zelenině po rostocku
Mohlo by se vám líbit
Koprová omáčka
Majonéza se smetanou (smetanová)
Klopsy nebo placičky z kapřího masa po drážďansku
Kapr dušený po plzeňsku
Kapr pečený po cikánsku
Kapří guláš
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří nákyp (dietní) Kapr se špenátem po florentinsku
Vyjet na začátek stránky