O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Klopsy nebo placičky z kapřího masa po drážďansku

POMĚR: 700 g čistého kapřího masa (vykostěného, bez kůže), 2 vejce, 50 g másla, 3 žemle, asi ½ l mléka, 40 g cibule, sůl, mletá paprika nebo mletý pepř, trochu zelené petrželky a pažitky.

POSTUP: Žemle oloupeme, rozčtvrtíme a namočíme na 15 minut do mléka. Syrové kapří maso nakrájíme na kousky, přidáme k němu namočené a vymačkané žemle a cibuli a na masovém strojku umeleme. V misce utřeme máslo do pěny, k němu přidáme umletou směs, vejce, sůl, koření, jemně rozsekanou petrželku a pažitku a vše dobře promícháme. Potom postavíme směs na půl hodiny do chladničky.
Do širšího kastrolu dáme rybí vývar nebo osolenou, cibulkou a šalvějí okořeněnou vodu a přivedeme do varu. Potom lžíci, namočenou do horké vody, vykrajujeme ze směsi velké noky – klopsy, vložíme je do vařící tekutiny, asi 5 minut povaříme a pak zakryté pokličkou necháme na okraji plotny chvíli stát. Hotové klopsy z vývaru vyjmeme, upravíme na talíře a pokapeme rozpuštěným máslem.
OBMĚNY: Ze směsi můžeme takto utvořit ploché placičky, obalit je ve strouhance a vysmažit v rozehřátém tuku. (Směs k přípravě placiček můžeme ještě dochutit buď utřeným česnekem, nebo trochou sardelové pasty). Místo syrového kapřího masa můžeme vzít kapra vařeného nebo pečeného.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a kaparová nebo papriková omáčka (viz recepty č. 32 a č. 31), k smaženým placičkám opečené brambory a zeleninový salát.
Pro 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, kapří maso, máslo, mléko, mletá paprika, pažitka, pepř, petrželka, sůl, vejce, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:37:582018-12-10 00:37:59Klopsy nebo placičky z kapřího masa po drážďansku
Mohlo by se vám líbit
Kapří polévka bramborová
Kapr pečený po ďábelsku
Kapří karbanátky
Kapří pomazánka
Kapří polévka s hrachem zadělávaná
Kapr dušený po námořnicku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří bramborák Kapří neapolská pizza
Vyjet na začátek stránky