O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapří neapolská pizza

POMĚR: 90 g hladké mouky, 15 g sádla, 30 g másla, sůl a 2 lžíce vody. – 2 plátky kapřího masa zbaveného kůže a kostí, asi 1 cm silné, osolené a na másle opečené, 4 proužky sardelí nebo 2 plátky uzeného konzervovaného lososa, 80 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, 3 vejce, 1 dl mléka, trochu soli, mletého pepře a 6 oliv.

POSTUP: Z mouky, sádla, másla, soli a vody uhněteme na vále tuhé těsto, které pak na mouku poprášeném vále tence vyválíme na okrouhlou placku asi 4 mm silnou. Větší pánev (může to být i pánev se silikonovým povlakem) vymažeme tukem a vyložíme těstem až k okraji pánve. Potom na těsto v pánvi rozložíme plátky pečeného kapřího masa, na ně dáme buď proužky sardelí nebo plátky uzeného lososa, posypeme nadrobno rozsekanými olivami a vše zalijeme rozšlehanými, osolenými a opepřenými vejci, smíchanými se sýrem a mlékem. Pečeme ve středně horké troubě asi 25 minut do zlatožluta. Hotovou pizzu přesuneme na okrouhlou mísu, rozkrojíme na porce a podáváme k pohoštění jako pochoutku k vínu.
Příloha: Kečup a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 – 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: ementál, hladká mouka, kapří maso, máslo, mléko, olivy, parmezán, pepř, sádlo, sardele, sůl, uzený konzervovaný losos, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:38:582018-12-10 00:38:59Kapří neapolská pizza
Mohlo by se vám líbit
Máslové noky
Rajčatová omáčka rybí
Kapr zapékaný s rajčaty
Kapr dušený po námořnicku
Rohlíky plněné kapřím masem, pečené v alobalu
Kapr vařený namodro s máslem nebo omáčkou
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Klopsy nebo placičky z kapřího masa po drážďansku Kapří špíz
Vyjet na začátek stránky