O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na paprice s topinkami

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl a 30 g másla. – Na paprikovou šťávu: 100 g slaniny, 120 g cibule, 2 stroužky česneku, 40 g mletá sladké papriky, ½ l vývaru připraveného z kostky masoxu a sůl.

POSTUP:

Očištěné porce kapra opláchneme, osušíme, osolíme a narovnáme je vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. – V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek, trochu osmahneme a odstavíme z plotny. Po propláchnutí přimícháme papriku, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme. Takto upravenou šťávou porce kapra v pekáčku přelijeme a v horké troubě pečeme asi 15 až 20 minut. Při pečení porce kapra občas přeléváme paprikovou šťávou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Topinky.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: česnek, cibule, kapr, máslo, masox, mletá paprika, slanina, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:27:532018-11-24 18:27:53Kapr pečený na paprice s topinkami
Mohlo by se vám líbit
Kapří sekaná
Kapr zapékaný po norsku
Kapr marinovaný po třeboňsku
Kapří ragú
Kapr zapékaný po italsku
Rožmberský salát
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený po třeboňsku Kapr pečený s pikantní studenou omáčkou
Vyjet na začátek stránky