O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Vývary a polévky z kapra

Kapří polévka s hrachem zadělávaná

POMĚR:

1 ¾ l vývaru z ryb (viz recept č. 13), 20 g cibule a 30 g celeru. – Na jíšku: 60 g másla a 50 g hladké mouky. – Kapří mlíčí a jikry, trochu soli, mletého pepře a majoránky, 200 g vařeného hrachu a petrželka. – Vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené.

POSTUP:

V kastrole rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a celer, trochu podusíme, zasypeme moukou, osmahneme, ale jen natolik, aby mouka zůstala bílá, potom ji postupně podléváme procezeným vychladlým rybím vývarem a za stálého míchání asi 20 minut povaříme. Do takto připravené procezené základní rybí polévky přidáme oprané pokrájené mlíčí a jikry, uvařený a prolisovaný hrách, podle chuti osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a ještě asi 10 až 15 minut povaříme. Hotovou polévku metlou rozšleháme, dáme do ní jemně rozsekanou petrželku a podáváme s osmaženou žemlí.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: celer, cibule, hladká mouka, hrách, kapří jikry, kapří mlíčí, majoránka, máslo, mletý pepř, petrželka, rybí vývar, sůl, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:45:362018-11-26 01:58:11Kapří polévka s hrachem zadělávaná
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný po selsku
Kapr zapékaný po norsku
Kapří bramborák
Máslové knedlíčky
Kapr smažený po Švédsku
Brambory pečené, ozdobné
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří polévka bramborová Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná
Vyjet na začátek stránky