O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr vařený s celerem

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, 4 dl vody, sůl, 4 lžíce octa, lžička cukru, 250 g celeru, 50 g másla, asi 30 g hladké mouky 1 dl přírodního bílého vína, 1 dl smetany a 1 žloutek.

POSTUP:

připravené porce kapra osolíme a vložíme je vedle sebe do kastrolu. Do vody dáme sůl, cuk, ocet, přivedeme do varu, pak do ní vložíme očištěný, na kostičky nakrájený celer a uvaříme ho doměkka. Uvařený celer scedíme a vývarem zalijeme osolené porce kapra, které na mírném ohni vaříme asi 16 minut. Uvařené porce kapra vyjmeme, vychladlý vývar zahustíme světlou jíškou, připravenou z másla a mouky, přilijeme víno a smetanu a za občasného míchání povaříme na hustou omáčku. Nakonec omáčku zjemníme žloutkem. Uvařené porce kapra upravíme na mísu, obložíme je celerem a připravenou horkou omáčkou přelijeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, celer, cukr, hladká mouka, kapr, máslo, ocet, smetana, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:42:242018-11-24 18:42:24Kapr vařený s celerem
Mohlo by se vám líbit
Bramborový sníh
Kapr pečený s pikantní nádivkou
Kapr vařený po milánsku
Červený křen
Kapr po židovsku
Kapří guláš
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr vařený po staročesku Kapr vařený v pivě
Vyjet na začátek stránky