O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na šalvěji

POMĚR:

1 ½ kg šupinatého kapra, sůl, mletý pepř, šalvěj, 80 a 40 g másla, 1/8 l sladké smetany a trochu rybího vývaru nebo vody.

POSTUP:

Kapra očistíme, vykucháme, hlavu odkrojíme a po délce rozkrojíme na dvě půlky. Obě půlky osolíme, opepříme a posypeme rozemnutou šalvějí. V pekáči rozehřejeme máslo, do něho vložíme připravené půlky kapra, na povrch půlek naklademe ještě kostky zbylého másla a v troubě po obou stranách prudce pečeme. Celkem asi 25 až 30 minut. Při pečení občas kapra přeléváme, aby se máslo nepálilo. Upečeného kapra dáme na mísu. Do šťávy přilijeme smetanu, necháme přejít var a pak ji procedíme na kapra.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: kapr, máslo, pepř, rybí vývar, šalvěj, sladká smetana, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:30:082018-11-24 18:30:08Kapr pečený na šalvěji
Mohlo by se vám líbit
Celerový salát s vlašskými ořechy
Kapr smažený podle Petra Voka
Kapří pěna
Kapr vařený po anglicku
Rohlíky plněné kapřím masem, pečené v alobalu
Kapří guláš
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený na kmíně Kapr dušený na červeném víně po bungursku
Vyjet na začátek stránky