O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr zapékaný po moskevsku

POMĚR:

400 g vykostěného kapřího masa bez kůže, sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 40 g másla nebo oleje, 250 g vařených brambor, 2 dl rybí omáčky bílé (viz recept č. 29), 4 lžíce smetany, 2 žloutky, 30 g ementálu, 30 g strouhanky, 30 g másla na pokapání a petrželku.

POSTUP:

Rybí maso nakrájíme na tři nebo čtyři plátky, osolíme, slabě opepříme, nepatrně poprášíme moukou a na obou stranách v pánvi v rozehřátém másle pečeme. Upečené plátky kapra vložíme do tukem vymazané ohnivzdorné porcelánové misky nebo do kastrolu a kolem nich rozložíme uvaření brambory, nakrájené na plátky. Pak vše přelijeme rybí bílou omáčkou, do které jsme promíchali smetanu a žloutky, povrch pokrmu posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem, pokropíme máslem a v horké troubě asi 10 až 15 minut zapékáme. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako hlavní chod, sypaný rozsekanou petrželkou.
Příloha: Kyselá okurka nebo celerový salát.
Pro 2 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, ementál, hladká mouka, kapří maso, máslo, olej, pepř, petrželka, rybí omáčka bílá, smetana, strouhanka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:34:482018-11-24 18:34:48Kapr zapékaný po moskevsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený v alobalu
Bramborové krokety
Kapří perkelt
Kapří karbanátky
Rybí omáčka bílá (základní)
Kapr smažený se šunkou
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr zapékaný s rýží Kapr dušený v leču
Vyjet na začátek stránky