O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr zapékaný s rýží

POMĚR:

250 g upečeného kapra, asi 2 lžíce oleje, 250 g vařené rýže (viz recept č. 151), 2 žloutky, 60 g nastrouhaného ementálu, půl cibule, 150 g čerstvých hub, 3 rajčata, mletý pepř a sůl.

POSTUP:

V kastrole na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k ní přidáme vařenou rýži, kterou posypeme polovinou nastrouhaného sýra, pak do ní lehce vmícháme žloutky, vykostěné a nadrobno pokrájené kapří maso, na plátky nakrájené a na másle podušené houby a oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata. Směs promícháme, dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky, povrch pokrmu posypeme zbylým sýrem a v horké troubě asi 25 minut zapékáme.
Podáváme jako samostatný pokrm s kečupem a se salátem ze syrové zeleniny.
Pro 3 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, ementál, houby, kapr, olej, pepř, rajčata, rýže, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:34:222018-11-24 18:34:22Kapr zapékaný s rýží
Mohlo by se vám líbit
Bramborové hranolky smažené (Pommes frites)
Kapr vařený na černo
Kapr vařený s máslem
Kapr dušený na česneku
Celerový salát s vlašskými ořechy
Tatarská omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr zapékaný s anglickou slaninou Kapr zapékaný po moskevsku
Vyjet na začátek stránky