O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Brambory pečené, ozdobné

POMĚR:

12 větších oválných brambor, pokud možno stejné velikosti, sůl, trochu kmínu, 60 g sádla nebo oleje a 40 g másla.

POSTUP:

Omyté syrové brambory oškrábeme nebo oloupeme a napříč nakrájíme na tenké plátky, které však odkrojíme. Na spodní straně zůstane tedy brambor nedokrojený. Mezi jednotlivé plátky brambor nasypeme trochu soli a kmínu, pak je vložíme do kastrolu, v němž jsme rozehřáli tuk, a v horké troubě pečeme tak dlouho, až se brambory opečou a lístečky rozevřou. To trvá asi 15 až 20 minut. Při pečení brambory pokapeme rozpuštěným máslem nebo na ně klademe kousky syrového másla.
Podáváme jako ozdobnou přílohu ke kapru dušenému na česneku, ke kapru pečenému na tuku, na roštu nebo v alobalu, ke kapru smaženému apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, kmín, máslo, olej, sádlo, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:44:372018-11-27 04:22:14Brambory pečené, ozdobné
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný na pórku
Kapr smažený se šunkou
Tatarská omáčka
Kapří hašé na lasturách
Kapří guláš
Kapr vařený na modro s ořechovými brambůrky
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Bramborové hranolky smažené (Pommes frites) Brambory pečené na tuku
Vyjet na začátek stránky