O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním

Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním

Kapr obecný je naší nejznámější rybou. Podle ošupení lze kapry zhruba rozdělit na 3 skupiny: šupinaté, kteří mají celé tělo pokryto pravidelně umístěnými šupinami, lysce, kteří mají nestejnoměrně velké šupiny nepravidelně rozptýlené po celém těle, a hladké, kteří jsou skoro úplně bez šupin, nebo se šupinami, které tvoří řádek na hřbetě, příp. mají jednotlivé šupiny po stranách těla a na ocasní partii. Také tvar a zbarvení jsou různé a jsou podmíněny plemennou příslušností a prostředím, ve kterém je kapr odchován. Nejchutnější maso mají kapři o hmotnosti 2 kg, nejvýše 3 kg. Tito lehcí tržní kapři mají však méně vyvinuté, obvykle jen naznačené pohlavní žlázy, tj. mlíčí nebo jikry, které jsou zvlášť vhodné k přípravě husté rybí polévky. Těžší a přes 3 roky staří kapři mají již pohlavní žlázy značně hmotné, zvláště u jikrnaček. Největší podíl této chutné suroviny získáme z kaprů přes 5 let starých, vyřazených ze souboru chovných ryb. Přečíst recept

27.11.2018/0 Komentáře/by admin
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-27 01:36:432018-11-27 04:00:40Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Vyjet na začátek stránky