O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr zapékaný na pórku

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, lžíce citrónové šťávy, 600 g pórku, 2 dl vody, sůl, 40 g másla, 4 plátky bochníkového sýra a 10 g mleté sladké papriky. – Trochu oleje nebo másla na vymazání ohnivzdorné misky nebo pekáčku.

POSTUP:

Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a postavíme na hodinu do chladu. Očištěný a omytý pór nakrájíme na 2 cm velké kousky, které ve slané vařící vodě asi 10 minut podusíme. Ohnivzdornou misku nebo pekáček vymažeme dobře tukem, do ní pak rozložíme podušený scezený pórek, na něj vedle sebe položíme připravené porce kapra, pokapeme je máslem a v horké troubě asi 15 minut pečeme. Potom na každou jednotlivou porci kapra položíme plátek sýra, posypeme paprikou a zapékáme v troubě tak dlouho, až se sýr roztaví.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, kapr, máslo, mletá paprika, olej, pórek, sůl, sýr
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:33:282018-11-24 18:33:28Kapr zapékaný na pórku
Mohlo by se vám líbit
Máslové knedlíčky
Kapr s jablky pečený v alobalu
Kapří smaženice
Kapr pečený po srbsku
Kapr zapékaný po italsku
Kapr smažený v bramborovém těstíčku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr zapékaný s mandlemi a ořechy Kapr zapékaný s anglickou slaninou
Vyjet na začátek stránky