O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapří sekaná

POMĚR: 700 g čistého kapřího masa, 2 žemle, ¼ l mléka, 2 vejce, 40 g cibule, trochu petrželky, 20 g másla, 50 g slaniny, citrónová kůra, 2 rozsekané sardele nebo lžička sardelové pasty, trochu soli a mletého pepře a 20 g tuku na potření sekané; trochu tuku a mouky na vymazání a vysypání tvořítka.

POSTUP: Žemle rozčtvrtíme a namočíme asi na půl hodiny do mléka. Syrové kapří maso vykostíme, přidáme k němu namočené vymačkané žemle a vše na masovém strojku umeleme. K umletému masu pak přidáme vejce, drobně nakrájenou a na másle podušenou cibuli a petrželku, na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhanou citrónovou kůru, rozsekané sardele nebo sardelovou pastu, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Plechové tvořítko (tzv. srnčí hřbet) vymažeme tukem, vysypeme slabě moukou, naplníme rybí směsí, povrch potřeme tukem a v horké troubě pečeme asi půl hodiny. Upečenou sekanou vyklopíme, nakrájíme na porce, upravíme na mísu a vkusně ozdobíme.
OBMĚNY: Místo žemle namočených v mléce můžeme přidat 100 g strouhanky zvlhčené mlékem a stroužek utřeného česneku a pak ze směsi utvořit dvě šišky, potřít rozpuštěným máslem a v pekáči na sádle v horké troubě upéci.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bramborová kaše nebo bramborový salát apod.
Pro 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, citrón, kapří maso, máslo, mléko, mouka, pepř, petrželka, sardele, sardelová pasta, slanina, sůl, tuk, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:36:542018-12-10 00:36:55Kapří sekaná
Mohlo by se vám líbit
Bramborové hranolky smažené (Pommes frites)
Kapří polévka bramborová
Žampionová rýže
Kapr pečený na kmíně
Kapr dušený na slanině po maďarsku
Staročeská kapří polévka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří karbanátky Kapří bramborák
Vyjet na začátek stránky