O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Kapr ve studené kuchyni

Kapří majonéza

Poměr:

120 g okořeněné majonézy (viz recept č. 156), 150 g vařeného kapřího masa, 80 g nastrouhaného syrového celeru, lžíce octa a sůl.

Postup:

Maso z uvařeného kapra zbavíme kostí a kůže, rozkrájíme na menší kousky, vložíme je do mísy, pokapeme octem a necháme asi půl hodiny stát. potom přidáme čerstvý a jemně nastrouhaný celer a dobře promícháme. Nyní ke směsi dáme majonézu, vařečkou lehce zamícháme a podle chuti přisolíme. Hotovou kapří majonézu, která se chutí podobá majonéze humří, používáme k přípravě obložených chlebíčků, plněných vajec, plněných rajčat, anebo ji podáváme jako studený předkrm, jako samostatný pokrm nebo jako jídlo po večeři. Podáváme-li ji samostatně, upravujeme ji na skleněné talířky a zdobíme hlávkovým salátem, citrónem, vařeným vejcem, petrželkou, rajčetem apod.
Příloha: Bílé pečivo a z nápojů bílé víno.
Pro 3 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: celer, kapří maso, ocet, okořeněná majonéza, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:23:122018-11-24 16:23:39Kapří majonéza
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený na kmíně
Kapr pečený na paprice s topinkami
Letní kapří polévka
Kapr dušený na česneku
Kapr smažený se šunkou
Kapr vařený po anglicku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří salát Kapr marinovaný pro labužníky
Vyjet na začátek stránky