POMĚR:
Půlka kapra zbaveného kostí a kůže (asi 600 g čistého masa), sůl a těstíčko na obalení: 2 vejce, 2 vrchovaté lžíce nastrouhaných syrových brambor, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 3 – 4 lžíce mléka, trochu majoránky a sůl. – Olej nebo sádlo na smažení.
POSTUP:
Půlku očištěného kapra nakrájíme napříč na 4 porce, opláchneme je, osušíme, lehce naklepeme a osolíme. V hlubší misce rozšleháme vejce, přidáme sůl, koření, utřený česnek, nastrouhané brambory, mouku a tolik mléka, aby vzniklo hustě tekoucí těstíčko. V tomto těstíčku apk připravené porce kapra obalíme, rybí lopatkou z těsta podebereme a vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého tuku. Povrch ještě urovnáme (těsto se špatně obaluje) a smažíme pomalu po obou stranách do zlatova (asi 10 – 12 minut).
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!