O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr vařený po polsku

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl a ¾ l rybího vývaru (viz recept č. 13). – 50 g másla, asi 30 g hladké mouky, lžíce rajčatového protlaku, lžička sladké papriky a 2 cibule.

POSTUP:

připravené porce kapra osolíme, vložíme je do procezeného rybího vývaru a mírným varem asi 16 minut vaříme. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, postupně ji podléváme asi 4 dl studeného rybího vývaru, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání asi 15 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme papriku, drobně nakrájenou cibuli a znovu povaříme. Uvařené porce kapra rybí lopatkou z vývaru vyjmeme, podle možností vykostíme, urovnáme na mísu hřbetem vzhůru a připravenou procezenou horkou omáčkou přelijeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, hladká mouka, kapr, máslo, mletá paprika, rajčatový protlak, rybí vývar, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:41:012018-11-24 18:41:01Kapr vařený po polsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný s mandlemi a ořechy
Kapří mlíčí smažené
Kapr zapékaný po selsku
Kapří polévka s hrachem zadělávaná
Kapr pečený po cikánsku
Kapr s mandlemi po španělsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr vařený po anglicku Kapr vařený v okurkové omáčce
Vyjet na začátek stránky