POMĚR:
6 porcí kapra po 150 g, sůl a ¾ l rybího vývaru (viz recept č. 13). – 50 g másla, asi 30 g hladké mouky, lžíce rajčatového protlaku, lžička sladké papriky a 2 cibule.
POSTUP:
připravené porce kapra osolíme, vložíme je do procezeného rybího vývaru a mírným varem asi 16 minut vaříme. Mezitím si připravíme z másla a mouky světlou jíšku, postupně ji podléváme asi 4 dl studeného rybího vývaru, přidáme rajčatový protlak a za stálého míchání asi 15 minut povaříme. Pak do omáčky přidáme papriku, drobně nakrájenou cibuli a znovu povaříme. Uvařené porce kapra rybí lopatkou z vývaru vyjmeme, podle možností vykostíme, urovnáme na mísu hřbetem vzhůru a připravenou procezenou horkou omáčkou přelijeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!