O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr zapékaný po selsku

POMĚR:

300 g vykostěného kapřího masa bez kůže, sůl, mletý pepř, 30 g másla, 50 g cibule, 4 vařené brambory, 2 vejce a pažitka.

POSTUP:

Kapří maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a slabě opepříme. V pánvi na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, na ni dáme připravení kapří maso a na všech stranách asi 8 minut opékáme. Opečené rybí maso vložíme do nižší ohnivzdorné misky vymazané máslem. V tuku s cibulkou, v němž jsme opékali kapra, opečeme vařené a na plátky nakrájené brambory. Opečené brambory i s cibulkou pak rozložíme na opečenou rybu v ohnivzdorné misce, zalijeme rozkvedlanými osolenými vejci a v horké troubě zapékáme tak dlouho, až vejce ztuhnou. Pokrm podáváme v ohnivzdorné misce, na povrchu posypaný jemně rozsekanou pažitkou.
Příloha: Celerový nebo mrkvový salát.
Pro 2 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, cibule, kapří maso, máslo, pažitka, pepř, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:32:322018-11-24 18:32:32Kapr zapékaný po selsku
Mohlo by se vám líbit
Bramborové hranolky smažené (Pommes frites)
Fazolky vařené po francouzsku
Kapří mlíčí smažené
Majonéza okořeněná
Kapr vařený s křenem
Kapr dušený s kaparovou omáčkou
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr zapékaný s vejci Kapr zapékaný s mandlemi a ořechy
Vyjet na začátek stránky