O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Silvestrovský kapr pečený

POMĚR:

4 porce šupinatého kapra po 150 g, 60 g slaniny, 4 sardele, sůl, 80 g másla, 2 dl přírodního červeného vína a asi 2 lžičky zlatožluté máslové jíšky. – 4 natvrdo uvařená vejce, 8 sardelových oček, 1 citrón a petrželka.

POSTUP:

Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, pak je střídavě protáhneme (prošpikujeme) na nudličky nakrájenou slaninou a na proužky nakrájenými sardelemi, slabě osolíme a v pánvi na rozehřátém másle do zlatova upečeme. Před dopečením přelijeme rybu červeným vínem. Hotového kapra upravíme na nahřátou mísu. Šťávu zahustíme jíškou, povaříme a procedíme na kapra. Kolem ryby na míse rozložíme půlky vajec obložené sardelovým očkem a ozdobíme dílky citrónu a petrželkou.
Podáváme ke slavnostnější příležitosti, hlavně na Silvestra.
Příloha: Slané tyčinky z lístkového těsta nebo vařené brambory, anebo vařená rýže.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: červené víno, citrón, jíška, kapr, máslo, petrželka, sardele, sardelová očka, slanina, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:22:312018-11-24 18:22:31Silvestrovský kapr pečený
Mohlo by se vám líbit
Rýžový salát s ananasem
Tatarská omáčka
Letní kapří polévka
Pečení kapra v přírodě
Kapří salát
Kapr smažený se šunkou
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Silvestrovský kapr pečený po vídeňsku Kapr nadívaný pečený
Vyjet na začátek stránky