O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Kapr ve studené kuchyni

Kapří salát

Poměr:

400 g vařeného nebo pečeného kapra, 100 g květáku, 100 g mrkve, 100 g celeru, vše uvařené, 200 g sladkokyselých okurek, trochu soli, mletého pepře a worcestrové omáčky, citrónová šťáva a 350 g majonézy okořeněné (viz recept č. 156).

Postup:

Mrkev, celer a okurky nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. K tomu přidáme květák rozebraný na malé drobné růžičky, dále kostí zbaveného a na menší lístky rozebraného nebo na malé kousky nakrájeného kapra, osolíme, opepříme, pokapeme worcestrovou omáčkou a citrónovou šťávou, opatrně vše promícháme a nakonec lehce přimícháme majonézu. Hotový salát upravíme na skleněnou misku a ozdobíme hlávkovým salátem, citrónem a natvrdo uvařenými vejci.
Podáváme jako předkrm, jako samostatný pokrm a jako jídlo po večeři.
Příloha: Bílý chléb a bílé víno.
Pro 8 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: celer, citrón, kapr, květák, mrkev, okořeněná majonéza, pepř, sladkokyselé okurky, sůl, worcestrová omáčka
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:22:302018-11-24 16:22:30Kapří salát
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený po plzeňsku
Bramborové krokety
Kapr pečený po labužnicku
Žampionová rýže
Kapří hašé na lasturách
Kapr pečený po mlynářsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Rožmberský salát Kapří majonéza
Vyjet na začátek stránky