O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený na smetaně s houbami

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, sůl, mletý pepř, šťáva z poloviny citrónu, 60 g másla, trochu rybího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, 60 g cibule, petrželka, bobkový list a 2 dl kysané smetany. – 200 g čerstvých hub (mohou to být žampiony, hříbky apod.), 50 g másla a 60 g cibule na dušení hub.

POSTUP:

Očištěné připravené porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem a po obou stranách krátce opečeme. Potom kapra podlijeme trochou vývaru, posypeme nadrobno rozsekanou cibulí a petrželkou, přidáme bobkový list, dáme do trouby a pečeme. Po krátkém zapečení přelijeme kapra rozšlehanou kysanou smetanou. V kastrolu na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, k tomu přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, podusíme, rozložíme je na kapra a dopečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, cibule, citrón, houby, hříbky, kapr, kysaná smetana, máslo, masox, pepř, petrželka, rybí vývar, sůl, žampióny
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:18:032018-11-24 18:18:03Kapr pečený na smetaně s houbami
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný s mandlemi a ořechy
Kapr smažený v bramborovém těstíčku
Kapří pěna
Papriková omáčka rybí
Kapr dušený po polsku s šedou omáčkou
Silvestrovský kapr pečený
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený na smetaně s vejci Kapr pečený na sardeli se zeleninou
Vyjet na začátek stránky