O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Rybí jaternice

POMĚR: 650 g čistého kapřího masa, 60 g cibule, trochu petrželky, 40 g másla, 350 g vařených brambor, 3 vejce, 30 g hrubé krupice, sůl, trochu mletého pepře, muškátového oříšku a majoránky, 60 g slaniny, 2 lžíce mléka. – 4 m čistých vepřových střev a špejle. – 50 g cibule a 80 g másla na pečení jaternic.

POSTUP: Rybí syrové maso zbavíme kůže a kostí, nakrájíme na kousky a na masovém strojku umeleme. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku, trochu osmahneme a necháme vychladnout. Vychladlé máslo s cibulí a petrželkou dáme do mísy, přidáme nastrouhané brambory, rozkvedlaná vejce, krupici, sůl, koření, na kostičky nakrájenou slaninu, umleté rybí maso, mléko a vše dobře promícháme. Sáčkem, který jsme naplnili rybím prejtem, plníme čistá vepřová střeva a špejlí je a obou koncích uzavřeme. (nesmíme je však naplnit prejtem úplně, neboť jaternice y při vaření praskly). Jaternice vložíme do širšího kastrolu se studenou osolenou vodou, přivedeme do varu a opatrně asi 10 minut vaříme. Uvařené a vychladlé jaternice pak pečeme zvolna v pekáči na másle a cibule v troubě dozlatova, asi 15 minut.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory a kyselá okurka nebo zelenina vařená na kyselo, popř. salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob (12 jaternic).

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, kapří maso, krupice, majoránka, máslo, mléko, muškátový oříšek, pepř, petrželka, slanina, špejle, sůl, vejce, vepřové střeva, y brambory
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:41:302018-12-10 00:41:31Rybí jaternice
Mohlo by se vám líbit
Kapr vařený po milánsku
Hrášek zelený s mrkví
Kapr marinovaný po třeboňsku
Bramborový salát obyčejný
Kapr pečený na sardeli
Kapr se špenátem po florentinsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Rohlíky plněné kapřím masem, pečené v alobalu
Vyjet na začátek stránky