O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy

Kapří huspenina

Poměr:

800 g uvařeného kapra, 200 g míchané zeleniny vařené na kyselo (mixed – pickles), ¾ l rybího rosolu (viz recept č. 190), 200 g okořeněné majonézy (viz recept č. 156) a 2 vejce uvařená natvrdo. – Podlouhlé nebo okrouhlé hlubší plechové tvořítko.

Postup:

Do mísy dáme okořeněnou majonézu a za stálého míchání k ní postupně přiléváme prochladlý tekutý rosol. Do takto připravené rosolové majonézy dáme na větší kostky nakrájené kapří maso zbavené kostiček a kůže, nadrobno rozsekanou zeleninu a vařená vejce, dobře promícháme, nalijeme do tvořítka a postavíme do chladničky k ztuhnutí. Po náležitém ztuhnutí ponoříme tvořítko s obsahem na okamžik do vlahé vody, a to až po jeho vnější okraj, tím oddělíme obsah od stěn tvořítka, kapří huspeninu vyklopíme, nakrájíme na porce, položíme je na podlouhlou rybí mísu a okraj mísy obložíme zeleninovým salátem, např. salátem z červených paprik, rajčat, celeru apod.
Podáváme jako předkrm a jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo rohlíky a remuládová omáčka.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: kapr, okořeněná majonéza, rybí rosol, vejce, zelenina
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 15:57:492018-11-27 04:17:45Kapří huspenina
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený po řecku
Kapr po židovsku
Kapr vařený s máslem
Kapr zapékaný s rýží
Majonéza základní
Rybí jaternice
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Barvení a upotřebení rosolu Kapří huspenina s houbami
Vyjet na začátek stránky