O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy

Kapří huspenina s houbami

Poměr:

900 g kapřího masa, 1 ½ vody, 3 lžíce octa, sůl, kousek citrónové kůry, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 větší cibule, bobkový list, 6 zrnek pepře a 6 zrnek nového koření. – 200 g hub naložených v octovém nálevu. – 1 ¼ l rybího rosolu (viz recept č. 190 nebo 166). – Tvořítko tvaru srnčího hřbetu.

Postup:

Do většího kastrolu nalijeme vodu, ocet, přidáme citrónovou kůru, očištěnou zeleninu vcelku, oloupanou cibuli, sůl, koření a vše vaříme asi 25 minut. Pak teprve vložíme do vývaru připravené a osolené kapří maso, mírným varem vaříme asi 18 minut a ve vývaru ho necháme vychladnout. Potom kapří maso z vývaru vyjmeme, odstraníme z něho kůži a kosti a maso nakrájíme nebo rozebereme na větší kousky. Uvařenou vychladlou zeleninu, kromě cibule, nakrájíme na větší kostky. (Vývar z kapra použijeme k přípravě zadělávané rybí polévky).

Nakládané houby nalijeme na cedník a necháme je dobře okapat. Nyní dáme do mísy připravené kapří maso, zeleninu, okapané houby, přilijeme vychladlý, ale ještě tekutý rosol, lehce promícháme, nalijeme do tvořítka a postavíme do chladničky. Když huspenina v tvořítku dokonale ztuhla, ponoříme na okamžik tvořítko do vlahé vody až po jeho okraj, tím oddělíme obsah od stěn tvořítka a nyní snadno vyklopíme huspeninu na mísu. Vyklopenou huspeninu ozdobíme dílky rajčat, citrónu a petrželkou.
Podáváme jako předkrm nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6-8 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, celer, cibule, citrón, houby, kapří maso, mrkev, nové koření, ocet, pepř, petržel, rybí rosol, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 15:59:282018-11-27 04:17:39Kapří huspenina s houbami
Mohlo by se vám líbit
Silvestrovský kapr pečený po vídeňsku
Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná
Bramborové krokety
Rožmberský salát
Kapr dušený na feferonkách
Kapr zapékaný na pórku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří huspenina Kapr v bábovičkách
Vyjet na začátek stránky