O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr smažený v těstíčku

POMĚR:

Půlku vykostěného kapra (asi 600 g čistého rybího masa), sůl, mletý pepř a těstíčko na smažení: 2 vejce, 1/8 l až 2 dl mléka, asi 120 g hladké nebo polohrubé mouky, – olej nebo sádlo na vysmažení.

POSTUP:

Půlku kapra nakrájíme napříč na 2 cm široké proužky, které osolíme a opepříme. V hlubší misce rozšleháme vejce, osolíme a přimícháme postupně mouku a mléko. Těstíčko musí být husté jako na kapání do polévky. V tomto těstíčku pak obalíme kousky kapra, v rozehřátém tuku do zlatova vysmažíme, upravíme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo petrželkou, na dílky nakrájeným citrónem apod.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: brambory ve všech úpravách, teplá holandská nebo studená tatarská omáčka a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: hladká mouka, kapr, mléko, olej, pepř, polohrubá mouka, sádlo, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:51:332018-11-24 18:51:33Kapr smažený v těstíčku
Mohlo by se vám líbit
Kapr marinovaný s banánem
Kapr pečený po valticku
Kapr vařený po polsku
Rýže vařená
Kapr pečený po srbsku
Kapří karbanátky
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr smažený po Švédsku Kapří mlíčí smažené
Vyjet na začátek stránky