O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Vývary a polévky z kapra

Letní kapří polévka

POMĚR:

1 ½ l vody, 500 g kapřího masa, sůl, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření a 1 menší cibule. – 120 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 20 g hladké mouky, 100 g květáku, trochu muškátového květu, 1 – 2 žloutky a asi 1 dl sladké smetany

POSTUP:

Připravené kapří maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme koření, rozkrojenou cibuli a na mírném ohni asi 16 minut povaříme. Uvařené maso vyjmeme, vykostíme, rozebereme na kousky a vývar procedíme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky, v rozehřátém másle ji usmažíme do růžova, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme studeným vývarem z ryby a za stálého míchání krátce povaříme. Pak přidáme na růžičky rozebraný květák, osolíme, okořeníme muškátovým květem a za občasného míchání polévku znovu 15 minut povaříme. Nyní do polévky přidáme uvařené kapří maso, dobře prohřejeme, zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně a podáváme. (Zjemněnou polévku už nevaříme, mohla by se srazit).
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: celer, cibule, hladká mouka, kapří maso, květák, máslo, mrkev, muškátový květ, nové koření, pepř, petržel, sladká smetana, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:46:512018-11-26 01:58:23Letní kapří polévka
Mohlo by se vám líbit
Kapr smažený v těstíčku
Remuládová omáčka
Rybí rosol (aspik)
Kapr po židovsku
Kapr vařený po polsku
Žampionová rýže
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná Kapří polévka po holandsku
Vyjet na začátek stránky