O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Vývary a polévky z kapra

Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná

POMĚR:

1 ¾ l vody, kapří hlava (bez žaber a očí), ocasní partie, jikry nebo mlíčí, popř. obojí, 100 g zeleniny (mrkev, celer, petržel), 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek pepře, lžíce octa. – Na jíšku: 60 g másla a 50 g hladké mouky. – Na zjemnění: 1/8 l smetany a žloutek. – Vložka: 2 žemle na kostičky nakrájené a na másle osmažené a petrželka.

POSTUP:

Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme, omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, ocet, pepř, bobkový list, tymián, asi 30 minut povaříme a procedíme. Maso z hlavy a ocasní partie obereme. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně podléváme procezeným rybím vývarem. Pak přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou nebo nastrouhanou a na másle podušenou zeleninu a cibuli a polévku vaříme za stálého míchání asi 20 minut. Jikry nebo mlíčí, popř. oboje, opláchneme, pokrájíme, vložíme do polévky, přidáme na menší kousky nakrájené obrané maso a ještě asi 10 minut ji povaříme. Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně, přidáme jemně nakrájenou petrželku a podáváme. Jako vložku přiložíme osmažené kostičky žemlí.
Dodatek: Máme-li pouze mlíčí, můžeme jikry nahradit krupicí opraženou na másle.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, celer, cibule, hladká mouka, kapří hlava, kapří jikry, kapří mlíčí, kapří ocas, máslo, mrkev, ocet, pepř, petržel, petrželka, smetana, tymián, vejce, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:46:102018-11-26 01:58:17Rybí polévka z kapřích vnitřností zadělávaná
Mohlo by se vám líbit
Kaparová omáčka
Kapr dušený na feferonkách
Kapr pečený na smetaně s houbami
Okurkový salát
Máslové knedlíčky
Hrášek zelený s mrkví
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří polévka s hrachem zadělávaná Letní kapří polévka
Vyjet na začátek stránky