O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému

Kaparová omáčka

POMĚR:

Na jíšku 40 g hladké mouky a 50 g másla, 10 g cibule, trochu petrželky, ½ l rybího vývaru (viz recept č. 13) nebo vody, 30 g kapar a 10 g másla.

POSTUP:

Z mouky a másla si připravíme s jemně rozsekanou cibulí a petrželkou zlatožlutou jíšku, podlijeme ji studenou tekutinou a za stálého míchání 20 minut povaříme a procedíme. Kapary jemně rozsekáme, na másle podusíme, dáme do omáčky a ještě trochu povaříme. Omáčku můžeme chuťově zlepšit přidáním 1/8 l kysané smetany a trochou cukru.
Hotovou omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému kapru, k rybím karbanátkům, polpetám apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, hladká mouka, jíška, kapary, máslo, petrželka, rybí vývar
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:34:422018-11-26 01:55:14Kaparová omáčka
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený po třeboňsku
Kapr pečený na sardeli se zeleninou
Kapr dušený na slanině po maďarsku
Staročeská kapří polévka
Rybí omáčka bílá (základní)
Kapr zapékaný po moskevsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Papriková omáčka rybí Koprová omáčka
Vyjet na začátek stránky