O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému

Koprová omáčka

POMĚR:

Na jíšku 50 g másla a 40 g hladké mouky; petrželka, 10 g cibule, 20 g kopru, ½ l rybího vývaru (viz recept č. 13) nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, lžíce citrónové šťávy nebo octa, 10 g cukru, sůl a 1 dl smetany.

POSTUP:

Z másla a mouky si připravíme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou světlou jíšku, postupně ji podléváme za stálého míchání studeným vývarem, přidáme ocet nebo citrónovou šťávu, cukr, sůl a 20 minut povaříme. Omáčku pak procedíme, přidáme opraný a jemně rozsekaný kopr a smetanu a krátce zavaříme. Hotovou omáčku podáváme k vařenému a dušenému kapru, k rybím kroketám, rybím karbanátkům apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, citrón, cukr, hladká mouka, jíška, kopr, máslo, masox, ocet, petrželka, rybí vývar, smetana, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:35:422018-11-26 01:55:09Koprová omáčka
Mohlo by se vám líbit
Vývar z kapra (Rybí vývar)
Kapr pečený po mlynářsku
Kapr nadívaný pečený
Kapří sekaná
Kapří ragú
Kapří kopečky po německu
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kaparová omáčka Majonézová omáčka teplá
Vyjet na začátek stránky