POMĚR:
¾ l rybí omáčky bílé, základní (viz recept č. 29), 50 g cibule, 20 g mleté sladké papriky, stroužek česneku, 40 g slaniny, 1/8 l vývaru z kostky masoxu nebo vývaru z ryb a sůl.
POSTUP:
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, dáme do kastrolu a rozpustíme. Pak k ní přidáme drobně nakrájenou cibulku, utřený česnek, necháme zpěnit a potom z ohně odstavíme. Prochladlou cibulku zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem, postavíme na oheň a asi 5 minut povaříme. Takto upravenou paprikovou šťávu pak přimícháme do základní bílé omáčky, osolíme, krátce zavaříme a procedíme.
Hotovou omáčku podáváme k vařenému nebo dušenému kapru.
Pro 6 osob.
Přidejte komentář
Chcete se připojit do diskuse?Neváhejte a pište!