O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po gruzínsku

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl, půl lžičky mletého zázvoru, 100 g másla, 1 menší cibule, 6 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu tymiánu, trochu rybího vývaru nebo vody a ¼ l smetany.

POSTUP:

Připravené porce kapra osolíme a poprášíme mletým zázvorem. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián a vařečkou promícháme. Na to pak naklademe připravené porce kapra, trochou horkého másla je přelijeme a v troubě asi 20 minut pečeme. Při pečení poléváme kapra trochou vývaru nebo vody. Před dopečením jej pak přelijeme smetanou. Upečeného kapra upravíme na nahřátou mísu a na něj procedíme smetanovou šťávu.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, kapr, máslo, nové koření, pepř, rybí vývar, smetana, sůl, tymián, zázvor
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:16:422018-11-24 18:16:42Kapr pečený po gruzínsku
Mohlo by se vám líbit
Bramborový salát pestrý
Kapr vařený po polsku
Kapr nadívaný pečený
Kapří ragú
Rybí jaternice
Žampionová rýže
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený po srbsku Kapr pečený po labužnicku
Vyjet na začátek stránky