O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Bramborové krokety

POMĚR:

900 g syrových brambor, sůl trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 60 g másla a 3 žloutky. – Na obalení 3 bílky a strouhanka, na vysmažení sádlo nebo olej.

POSTUP:

Čistě omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené oloupeme, ještě horké sítem protřeme nebo protlačíme lisem na brambory, dáme do misky, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Z vychladlé hmoty upravíme na moukou poprášeném vále krokety v podobě válečků, asi 6 cm dlouhých a 2 ½ cm tlustých nebo tvaru kuliček o průměru 3 cm, omočíme je v rozšlehaných bílcích (nebo vejcích), obalíme ve strouhance a ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku dozlatova vysmažíme.
OBMĚNA: Do hmoty můžeme také zamíchat 30 g nastrouhaného ementálu a přikořenit mletým pepřem.
Podáváme jako přílohu k pečenému, smaženému a grilovanému kapru, ke kapří sekané apod.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, máslo, muškátový oříšek, olej, sádlo, strouhanka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:40:062018-11-27 04:22:49Bramborové krokety
Mohlo by se vám líbit
Kapří majonéza
Máslové noky
Kapr pečený na paprice s topinkami
Kapr smažený se šunkou
Karotka nebo mrkev dušená, s koňakem
Kapr vařený po polsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Vánoční kapří salát Bramborové pusinky
Vyjet na začátek stránky