O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr smažený po Švédsku

POMĚR:

4 porce kapra po 150 g, zbavené kůže a kostí, sůl, 2 vejce, lžíce bílého přírodního vína, 120 g strouhanky, lžíce hladké mouky a 200 g tuku na smažení. – 10 g hladké mouky, 2 dl smetany, sůl, lžička worcestrové omáčky, 2 lžičky kaparů a citrón.

POSTUP:

Připravené porce kapra lehce naklepeme, osolíme, omočíme v rozšlehaných vejcích zředěných vínem, pak obalíme ve strouhance promíchané s trochou mouky a v rozehřátém tuku vysmažíme. Smaženého kapra upravíme na nahřátou mísu.
Z pánve, v níž jsme kapra smažili, slijeme polovičku tuku, zbylý tuk zaprášíme moukou, osmahneme, osolíme, podlijeme smetanou, přidáme worcestrovou omáčku a nadrobno rozsekané kapary a dobře povaříme. Touto zahuštěnou šťávou přelijeme usmaženého kapra a posypeme citrónem nakrájeným na kostičky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené nebo opečené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, citrón, hladká mouka, kapary, kapr, smetana, strouhanka, sůl, tuk, vejce, worcestrová omáčka
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:51:022018-11-24 18:51:02Kapr smažený po Švédsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený po námořnicku
Kapr smažený podle Petra Voka
Kapří soljanka čirá po moskevsku
Kapří polévka krémová
Okurkový salát
Silvestrovský kapr pečený
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr smažený po kyjevsku Kapr smažený v těstíčku
Vyjet na začátek stránky