O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr smažený po kyjevsku

POMĚR:

6 porcí kapra zbaveného páteřních kostí, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 3 vejce, 150 g vláčné strouhanky (vláčnou strouhanku získáme, když včerejší veku nastrouháme na hrubším struhadle) a 250 g oleje.

POSTUP:

Porce kapra opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Pak porce kapra omočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve vláčné strouhance, znovu omočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance, načež ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje porce kapra vysmažíme do červena; to trvá asi 10 až 12 minut. Usmaženého kapra urovnáme na mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo petrželkou a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Smažené bramborové hranolky nebo brambory opečené a tatarská omáčka, anebo bramborová kaše a kompot.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, kapr, olej, petrželka, strouhanka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:50:322018-11-24 18:50:32Kapr smažený po kyjevsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený na roštu s petrželovým máslem
Papriková omáčka rybí
Kapr vařený po anglicku
Kapr vařený na černo
Kapří majonéza
Švédská omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr smažený po švýcarsku Kapr smažený po Švédsku
Vyjet na začátek stránky