O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr vařený s máslem

POMĚR:

1 ½ kg šupinatého kapra, sůl, 2 litry vody, trochu octa nebo citrónové šťávy, 50 g cibule, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu tymiánu a 120 g másla.

POSTUP:

Kapra očistíme, vykucháme, opláchneme a nakrájíme na šest porcí, které osolíme. Do kastrolu nalijeme vodu s octem, přidáme sůl a další přísady a asi 10 minut povaříme. Teprve potom vložíme do vývaru porce kapra, necháme přejít var, pak kastrol stáhneme na okraj plotny a mírným varem vaříme celkem asi 16 až 18 minut. Uvařené porce kapra opatrně rybí lopatkou vyjmeme, urovnáme na mísu hřbetem vzhůru a přelijeme horkým máslem. Mísu ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.

(Scezený vývar z uvařeného kapra upotřebíme k přípravě rybí polévky nebo omáčky, popř. k přípravě rybího rosolu).

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod, popř. jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory maštěné máslem a sypané drobně nakrájenou petrželkou.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bobkový list, cibule, citrón, kapr, máslo, nové koření, ocet, pepř, sůl, tymián
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:44:482018-11-24 18:44:48Kapr vařený s máslem
Mohlo by se vám líbit
Kapr smažený podle Petra Voka
Rýže vařená
Kapr dušený v leču
Rybí rosol (aspik)
Kapr smažený se šunkou
Kapr zapékaný po selsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr dušený na pepři Kapr vařený s křenem
Vyjet na začátek stránky