O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému

Holandská omáčka

POMĚR:

4 čerstvé žloutky, 6 lžic vody, lžíce citrónové šťávy, lžička octa, sůl, nepatrně mletého pepře, lžička worcestrové omáčky a 100 g másla.

POSTUP:

Do hrnečku dáme žloutky dobře oddělené od bílku, vodu, citrónovou šťávu, ocet, sůl, pepř a worcestrovou omáčku, pak hrníček postavíme do nádoby s vodou, která se mírně vaří, a kvedláme nebo malou metlou šleháme tak dlouho, až směs krémovitě zhoustne. Potom hrníček z vodní lázně vyjmeme a do žloutkové směsi přimícháme rozpuštěné máslo. (Jestliže se omáčka srazí, přidáme lžíci studené vody a mícháme ve vodní lízni tak dlouho, až je zase hladká). Hotovou omáčku ihned používáme.

Obměna: Vodu můžeme nahradit vývarem z ryb, podáváme-li omáčku k rybám. Hotovou omáčku podáváme k vařenému, pečenému nebo smaženému kapru.
Pro 4-6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, máslo, ocet, pepř, sůl, vejce, worcestrová omáčka
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 17:32:272018-11-26 01:55:33Holandská omáčka
Mohlo by se vám líbit
Kapří polévka po holandsku
Kapr pečený na kmíně
Bramborové medailonky
Silvestrovský kapr pečený
Kapr dušený na paprice
Brambory pečené na tuku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Ořechový křen Rybí omáčka bílá (základní)
Vyjet na začátek stránky