O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Pirožky plněné kapřím hašé

POMĚR: 500 g lístkového těsta (doma zhotoveného nebo koupeného v polotovarech), 5000 g kapřího hašé (viz recept č. 116), 2 žloutky a lžíce mléka.

POSTUP: Lístkové těsto vyválíme na vále poprášeném moukou na plát asi 4 mm silný a nakrájíme jej na čtverečky o velikosti 11 * 11 cm. Střed čtverečků naplníme haší z kapřího masa, okraje těsta potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a těsto přes hašé přehneme do tvaru trojhránků – pirožek. Boční okraje těsta k sobě přitiskneme a povrch pirožků potřeme rovněž žloutkem. Upravené pirožky klademe na suchý plech a v hodně horké troubě je pečeme dozlatova (asi 15 minut).
Hotové pirožky podáváme jednak jako teplý mezichod (předkrm) a jednak jako přílohu k rybímu vývaru, anebo jako zákusek k čaji, bílému vínu apod.
Pro 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: kapří hašé, lístkové těsto, mléko, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:40:322018-12-10 00:40:32Pirožky plněné kapřím hašé
Mohlo by se vám líbit
Kapří nákyp (dietní)
Kapr smažený po švýcarsku
Majonéza základní
Kapr zapékaný s vejci
Kapr s mandlemi po španělsku
Kapr vařený po anglicku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří špíz Rohlíky plněné kapřím masem, pečené v alobalu
Vyjet na začátek stránky