O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům

Bramborové pusinky

POMĚR:

1 kg syrových, nejlépe moučných brambor, asi 100 g másla, 2 žloutky, 1 vejce, 40 g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, sůl a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. – Trochu tuku a mouky na plech a 1 vejce na potření.

POSTUP:

Oškrábané nebo oloupané brambory omyjeme, rozčtvrtíme ve slané vodě a uvaříme, necháme vypařit a ještě horké sítem protřeme anebo lisem na brambory protlačíme. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme k němu strouhaný sýr, žloutky, vejce, sůl, muškátový oříšek, prolisované brambory a dobře vše promícháme. Touto hmotou naplníme sáček s trubičkou, která má větší hvězdičkovitý otvor, a nastříkáme na plech potřený máslem a posypaný moukou pusinky, které potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě pečeme dorůžova. To tvá asi 12 minut. (Kromě pusinek můžeme také vystřikovat věnečky, kterými po upečení pak můžeme ozdobit okraj mísy a plnit je dušeným zeleným hráškem).
Bramborové pusinky podáváme jako přílohu k dušeným a pečeným kapřím pokrmům, používáme jich také jako vložky do rybího vývaru apod.
Pro 6 – 8 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: brambory, ementál, máslo, mouka, muškátový oříšek, parmezán, sůl, tuk, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:40:422018-11-27 04:22:40Bramborové pusinky
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený na česneku
Kapr pečený na paprice s topinkami
Kapr pečený po čínsku
Kapr dušený po polsku s šedou omáčkou
Kapr smažený po Švédsku
Kapr pečený po valticku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Bramborové krokety Bramborové hranolky smažené (Pommes frites)
Vyjet na začátek stránky