O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr dušený po námořnicku

POMĚR:

6 porcí kapra, sůl, trochu mletého pepře nebo kayenského pepře, 60 g másla, 200 g zeleniny (mrkev, celer), 60 g cibule, 1 dl rybího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky masoxu, 2 dl červeného vína, 50 g francouzského másla (tj. 30 g másla prohněteného s 20 g hladké mouky), 2 lžíce koňaku a lžička worcestrové omáčky. – Na posypání 1 cibule.

POSTUP:

Porce kapra osolíme, slabě opepříme a v kastrole na másle rychle na všechny stranách opečeme. Pak přidáme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme francouzské máslo, zakryjeme pokličkou a v troubě dusíme doměkka. Měkkého kapra vyjmeme a upravíme na mísu. Zahoustlou šťávu z dušeného kapra procedíme, ochutíme worcestrovou omáčkou a koňakem, podle chuti přisolíme a přelijeme jí kapra na míse. Povrch kapra posypeme drobně nakrájenou cibulkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory nebo dušená rýže.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: celer, červené víno, cibule, hladká mouka, kapr, koňak, máslo, masox, mrkev, pepř, rybí vývar, sůl, worcestrová omáčka
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:35:452018-11-24 18:35:45Kapr dušený po námořnicku
Mohlo by se vám líbit
Kapr vařený s máslem
Celerový salát s vlašskými ořechy
Octový křen
Kapří smaženice
Kapr zapékaný po selsku
Karotka nebo mrkev dušená, s koňakem
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr dušený v leču Kapr dušený po plzeňsku
Vyjet na začátek stránky