O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Kapr ve studené kuchyni

Kapr po židovsku

Poměr:

6 porcí kapra, sůl, mletý pepř, kapří mlíčí, 60 g oleje, 250 g cibule, 4 stroužky česneku, trochu tymiánu, 2 bobové listy, ¼ l bílého přírodního vína, ¼ l vody, 100 g rozinek a lžíce sekané petrželky.

Postup:

Opláchnuté porce kapra osušíme, osolíme a opepříme. Ve větším kastrole zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozsekaný česnek, tymián, bobkový list, na to dáme kapra, zalijeme vínem a vodou a zakryté pokličkou dusíme na mírném ohni asi 25 minut. Několik minut před dodušením kapra přidáme mlíčí. Pak porce kapra a mlíčí opatrně vyjmeme, kapra vykostíme a obojí urovnáme do skleněné mísy. Vývar procedíme, cibuli z vývaru protřeme sítem, přidáme ji do procezeného vývaru a tento částečně vydusíme. Kapra ve skleněné míse posypeme ve vodě povařenými rozinkami, přelijeme připraveným vývarem, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a postavíme na dvě hodiny do chladničky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb nebo slané rohlíky.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bílé víno, bobkový list, česnek, cibule, kapr, kapří mlíčí, olej, pepř, petrželka, rozinky, sůl, tymián
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 16:31:062018-11-24 16:31:06Kapr po židovsku
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený s kaparovou omáčkou
Octový křen
Bramborový salát obyčejný
Kapr smažený podle Petra Voka
Smažené topinky
Bramborové hranolky smažené (Pommes frites)
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr marinovaný po zahradnicku Kapří kopečky po německu
Vyjet na začátek stránky