O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr vařený s holandskou omáčkou

POMĚR:

6 porcí kapra po 150 g, sůl, asi 2 l vody, 1/8 l bílého vína, 1 menší cibule, 60 g celeru, petrželka, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, trochu tymiánu nebo bazalky a holandská omáčka (viz recept č. 28).

POSTUP:

Do kastrolu nalijeme vodu, víno, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a celer, petrželku, sůl a koření a asi 10 minut povaříme. Potom vložíme do vývaru osolené porce kapra, necháme přejít varem, pak kastrol stáhneme na okraj plotny a mírným varem vaříme celkem asi 16 až 18 minut. Uvařené porce kapra opatrně vyjmeme rybí lopatkou, dáme na talíř a přelijeme trochou vývaru. Jednotlivé porce kapra ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Holandskou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod, popř. jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: bazalka, bílé víno, bobkový list, celer, cibule, holandská omáčka, kapr, nové koření, pepř, petrželka, sůl, tymián
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:45:362018-11-24 18:45:36Kapr vařený s holandskou omáčkou
Mohlo by se vám líbit
Kapr zapékaný po moskevsku
Kapří polévka s nočky
Kapr vařený na černo
Máslové noky
Kapří majonéza
Holandská omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr vařený s křenem Kapr vařený namodro s máslem nebo omáčkou
Vyjet na začátek stránky