O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr dušený na paprice

POMĚR:

4 porce kapra, sůl, 20 g mleté sladké papriky, trochu hladké mouky, 80 g másla, 60 g cibule, asi ¼ l smetany a lžíce citrónové šťávy nebo octa.

POSTUP:

Očištěné porce kapra osolíme a slabě poprášíme moukou. V kastrole na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, na ni dáme upravené porce kapra a krátce je po obou stranách opečeme. Potom je za občasného polévání smetanou pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké porce kapra opatrně vyjmeme a upravíme na mísu. Smetanovou šťávu podle chuti okyselíme a procedíme na kapra.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Máslové noky, dušená rýže nebo vařené brambory.
Pro 4 osoby.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, citrón, hladká mouka, kapr, máslo, mletá paprika, ocet, smetana, sůl
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:43:552018-11-24 18:43:55Kapr dušený na paprice
Mohlo by se vám líbit
Rýžový salát s jablky
Remuládová omáčka
Silvestrovský kapr pečený
Kapr marinovaný po zahradnicku
Kapr vařený na modro v rosolu
Rýže dušená
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr vařený na černo Kapr dušený na pepři
Vyjet na začátek stránky