O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapří hašé

POMĚR: 750 g kapřího masa vařeného nebo pečeného, 2 žemle nebo 60 g strouhanky, asi 2 dl mléka, 50 g másla, zelená petrželka, 20 g cibule, 2 žloutky, sůl, trochu mletého pepře a asi ¼ l rybího vývaru nebo vývaru připraveného z kostky masoxu.

POSTUP: Rybí maso zbavíme kostiček, jemně rozsekáme nebo nahrubo umeleme. Žemle ostrouháme, rozčtvrtíme, namočíme na 10 minut do mléka, vymačkáme a protřeme sítem. (Vezmeme-li místo žemlí strouhanku, pak ji pouze zvlhčíme mlékem). V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli a petrželku, osmahneme, k tomu přidáme umleté rybí maso a prolisované žemle nebo mlékem zvlhčenou strouhanku, žloutky, sůl, pepř, podlijeme trochou vývaru a za stálého míchání hašé dusíme asi 6 minut. Pak je upravíme na talíře, na každou porci dáme sázené vejce a ozdobíme petrželkou.
OBMĚNY: Do hašé můžeme přidat ještě asi 3 stroužky utřeného česneku nebo 2 jemně rozsekané sardele. – Upravené kapří hašé můžeme také použít k plnění pirožek, slaných palačinek, paštiček z lístkového těsta apod.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané rohlíky, popř. topinky, anebo vařené brambory a salát ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule, kapří maso, máslo, masox, mléko, pepř, petrželka, rybí vývar, strouhanka, sůl, vejce
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:31:112018-12-10 00:31:12Kapří hašé
Mohlo by se vám líbit
Kapr pečený po třeboňsku
Tatarská omáčka
Fazolky vařené po francouzsku
Kapr smažený v těstíčku
Kapr pečený s pikantní nádivkou
Hrášek zelený dušený
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří ragú Kapří hašé na lasturách
Vyjet na začátek stránky