O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Kapří hašé na lasturách

POMĚR:500 g kapřího masa zbaveného kůže, 80 g másla, 60 g cibule, 2 až 3 lžičky sardelové pasty, asi 2 lžíce mléka, lžička mleté sladké papriky, 2 vejce, 60 g nastrouhaného ementálu, trochu petrželky, citrón a sůl. – 6 větších lastur nebo mističek z ohnivzdorného skla nebo porcelánu. – Trochu tuku na vymazání lastur a k pokapání pokrmu.

POSTUP: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, do tohoto základu vložíme připravené osolené kapří maso a po obou stranách je do růžova upečeme. Upečeného kapra vyjmeme, vykostíme, maso nadrobno usekáme a dáme do misky. K tomu pak přidáme máslo s cibulí, v němž jsme kapra pekli, sardelovou pastu smíchanou v troše mléka a na řídko usmažené opaprikovaná vejce. Hašé dobře promícháme. Nyní lastury vymažeme máslem, hašé do nich navrstvíme, povrch posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem, srovnáme na plech a v horké troubě zapékáme tak dlouho, až povrch zrůžoví. Jednotlivé porce zdobíme petrželkou a citrónem.
Podáváme jako předkrm při svatební hostině nebo k pohoštění.
Příloha: Tyčinky z lístkového těsta nebo slané loupáčky a bílé víno.
Pro 6 osob.

10.12.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: cibule sardelová pasta, citrón, ementál, kapří maso, lastury, máslo, mléko, mletá paprika, petrželka, sůl, tuk
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-12-10 00:31:362018-12-10 00:32:11Kapří hašé na lasturách
Mohlo by se vám líbit
Kapr dušený po námořnicku
Kaparová omáčka
Kapr pečený
Fazolky vařené po francouzsku
Kapr pečený po gruzínsku
Koprová omáčka
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapří hašé Míchaná vejce s kapřím masem (jako mozeček)
Vyjet na začátek stránky