O rybách všeobecně | Jihočeský kapr v naší a zahraniční kuchyni
  • Úvodní strana
  • Recepty
  • Hledat
  • Menu
Pokrmy z kapra

Kapr pečený po labužnicku

POMĚR:

6 porcí kapra, sůl, mletý pepř, 1 citrón, 80 g oleje, 80 g másla 40 g mandlí, 50 g jader vlašských ořechů, 50 g rozinek, ¼ l plzeňského piva – 12°, 80 g oloupaných žemlí, asi ¼ l rybího vývaru na podlití a petrželka.

POSTUP:

Z porcí kapra stáhneme kůži, porce osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 3 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po všech stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivě namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme doměkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citrónem a petrželkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: vařené brambory.
Pro 6 osob.

24.11.2018/0 Komentáře/by admin
Značky: citrón, kapr, mandle, máslo, olej, pepř, petrželka, pivo, rozinky, rybí vývar, sůl, vlašské ořechy, žemle
Sdílejte recept mezi své přátele
  • Sdílet na Facebook
  • Sdílet na Twitter
  • Sdílet na Google+
  • Sdílet na Linkedin
  • Sdílet na Tumblr
  • Share by Mail
http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png 0 0 admin http://www.receptynakapra.cz/wp-content/uploads/2018/11/logo_receptynakapra.png admin2018-11-24 18:17:112018-11-24 18:17:11Kapr pečený po labužnicku
Mohlo by se vám líbit
Rajčatová omáčka rybí
Ořechový křen
Kapr dušený na slanině po maďarsku
Kapr dušený na feferonkách
Smažené topinky
Kapr pečený po cikánsku
0 komentářů

Přidejte komentář

Chcete se připojit do diskuse?
Neváhejte a pište!

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Rubriky

  • Kapr a jeho příprava před tepelným zpracováním
  • Kapr v teplé kuchyni
    • Omáčky teplé, vhodné ke kapru tepelně upravenému
    • Vývary a polévky z kapra
  • Kapr ve studené kuchyni
    • Rybí rosol (aspik) a rosolované kapří pokrmy
  • Kapří maso ve výživě
  • Než se pustíte do vaření
  • O rybách všeobecně
  • Pokrmy z kapra
  • Přílohy (příkrmy) ke kapřím pokrmům
    • Studené přílohy k teplým a studeným kapřím pokrmům
    • Teplé přílohy k teplým kapřím pokrmům
  • Speciální teplé pokrmy z kapřího masa

Líbí se nám

  • Rybářský svaz
  • Udírny na uzení ryb
  • Myslivecká Jednota

Rybářský svaz                  Udírny na uzení ryb                 Myslivecká jednota

Copyright © 2011 – 2019, www.receptynakapra.cz  |  Všechna práva vyhrazena.

Web vytvořilo digitální studio Fresh Mill – Tvorba webových stránek

Kapr pečený po gruzínsku Kapr pečený na smetaně s vejci
Vyjet na začátek stránky